joi, 1 septembrie 2011

Descoperă

Marți, 16 august 2011, elevii din cadrul proiectului O șansă mică pentru un viitor mare au avut parte de o excursie în capitala țării, București. Prima oprire a avut loc la Grădina Botanică, unde elevii au putut să observe arborii și plantele, să viziteze serele cu cactuși, precum și lacul cu broaștele țestoase și pești.








Următoarea oprire: Palatul Parlamentului, o emblemă a capitalei noastre.












A treia oprire a grupului a fost la Observatorul Național Geomagnetic Surlari. Acesta a fost fondat în 1943 ca unitate de cercetare a Institutului Geologic al României. Observatorul este un centru de cercetare fundamentală în geomagnetism, cu aplicații la prospecțiunea geomagnetică; funcționează totodată ca stație de referință pentru alcătuirea hărților geomagnetice naționale. Pe plan internațional, face parte din rețeaua globală de observatoare geomagnetice INTERMAGNET, care studiază structura și fenomenologia câmpului magnetic planetar. Baza de date a Observatorului acoperă șase cicluri solare, începând din anul 1943.

















După atâta vizitat, a urmat bineînțeles o gustoasă masă, urmată de un desert și mai gustos.

















Ultima oprire a grupului a fost la Muzeul Satului Român Dimitrie Gusti.


















La înapoiere, copiii au primit câte un Happy Meal și un pachet cu dulciuri și fructe.
De siguranța elevilor s-au asigurat 5 cadre didactice: Popa Ion, Popa Constanța, Mezdrea Adriana, Luță Alina și Condoiu Elena-Georgiana.

Să ne cunoaștem împrejurimile

Luni, 11 iulie 2011, elevii din cadrul proiectului au avut ocazia să viziteze orașul Slatina, cel mai apropiat oraș de localitatea lor. Ca puncte pe itinerar au fost: Mănăstirea Clocociov, aşezare ce datează încă din vremea lui Neagoe Basarab, mănăstire ce face parte din viaţa istorică şi religioasă a oltenilor. Aici elevii au vizitat atât biserica nouă cât și vechea biserică, dar și muzeul care se află în cadrul mânăstirii; Biblioteca Judeţeană Ion Minulescu,  important punct cultural al oraşului, sursă de documentare pentru viitorii elevi ce vor studia aici. În cadrul vizitei la bibliotecă, elevii au vizionat de asemenea filmul : Heidi, fetița munților.
     Elevii au intrat apoi într-un restaurant unde au servit masa. Cu această ocazie, am putut să aplicăm regulile de comportare în societate învăţate. Aceste reguli au fost sunt aplicate şi în microbuzul care i-a transportat pe elevi înspre şi dinspre Slatina. 
      De siguranța elevilor s-au asigurat 3 cadre didactice: Popa Constanța, Nica Amalia și Condoiu Elena-Georgiana.

Iată și câteva imagini
Mânăstirea Clocociov









Biblioteca Ion Minulescu

















La restaurant









 





Activitate realizată de înv. Nica Amalia